Glutenfri Torta Caprese

-

Jag upplever att det är fler och fler som vill äta glutenfritt. Inte pga att de haka på någon låg-kolhydratskost utan för att de får ont i magen av gluten. Därför tänkte jag bjuda på en glutenfri Torta Caprese på Sveriges nationaldag. En naturligt glutenfri kladdkaka från italien och ett fika som kanske alla kan äta tillsammans?

Receptet har jag hittat hos Brinken bakar och bara kopierat. Ett recept med få ingredienser så en enkel kaka att baka.

120 gram mörk choklad
120 gram smör
120 g florsocker (2 dl)
4 ägg (uppdelade i gulan och vitan)
120 g mandelmjöl (2,5 dl)
0,5 tsk salt

kokosflingor som ströbröd

Servera med grädde och bär

Sätt ugnen på 145 grader varmluft (160 grader vanlig ugn). Lägg ett bakplåtspapper i botten av en rund springform, 22 cm. Smörj kanten med smör och bröa med kokosflingor.

Smält smör i en kastrull, dra åt sidan och ner chokladknappar. Rör tills chokladen har smält.

Separera äggen och börja med äggvitorna. Vispa till ett hårt skum. Vispa sedan upp gulorna med florsockret tills det är ljust och fluffigt.

Blanda äggulesmeten med choklad och smör. Blanda ner mandelmjölet och saltet och vänd till sist ner den vispade äggvitan lite i taget.

Glutenfri Torta Caprese

Häll smeten i formen och grädda i ca 25-30 minuter. Håll koll så att den inte blir för torr. Låt kakan svalna helt innan du serverar.

Glutenfri Torta Caprese

Servera Glutenfri Torta Caprese med vispad grädde och färska bär.

Glutenfri Torta Caprese
Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar