Grönpepparkyckling – en favorit i repris

-

För nytillkomna läsare så måste jag berätta om grönpepparkyckling – en favorit i repris. En rätt som jag gjort då och då under åren och det blir alltid så gott. Lova mig att ni testar nästa gång ni har en grillad kyckling över.

Oftast köper jag grillad kyckling när jag går till min butik efter 20 på kvällen. Då sätter de ner priset till hälften och jag får en god kyckling för strax över 30 kr. Riktigt prisvärt! När jag kommer hem brukar jag rensa den direkt och dela i mindre bitar. Om jag inte behöver kycklingköttet dagen efter, så fryser jag in det. Det betyder att nästa gång jag blir sugen på tex grönpepparkyckling, så är rensningsjobbet redan gjort.

1 grillad kyckling i bitar
Ev 1 paprika i bitar, alternativt majs eller annan grönsak som funkar i ugnen

1 liten rödlök
2 dl grädde
2 dl creme fraiche
2 msk senap
1 msk soja
1 msk grönpeppar
Svartpeppar
Ev rosmarin

Bena ur kycklingen och dela i mindre bitar. Lägg i en smord ugnsform. Skär en paprika i mindre bitar och lägg dem bland kycklingen.

Hacka löken och låt fräsa någon minut. Häll sedan ner grädde, creme fraiche, senap, soja och grönpeppar och låt koka ihop ett par minuter. Häll sedan såsen över kycklingen och toppa med svartpeppar samt rosmarin. Härifrån kan du låta formen stå till sig, ett par timmar, men funkar också med dagen innan.

När det närmar sig servering, så sätt igång en kastrull med ris, bulgur eller havreris. Sätt in formen i ugnen, 200 grader. Låt stå i ca 15 min så allt hinner bli varmt och riset hinner koka klart.

Servera grönpepparkyckling med ris och en god sallad. Jag älskar att blanda i söta nektariner i salladen nu när de är i säsong!

Grönpepparkyckling, en favorit i repris
Grönpepparkyckling, en favorit i repris
Grönpepparkyckling, en favorit i repris
Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar