Kanelbulle på två minuter

-

Här kommer ett riktigt bra tips inför kanelbullens dag på tisdag. Att göra en kanelbulle på två minuter genom att grädda din kanelbulle en knapp minut i micron gör att det går riktigt fort att få en god bulle.

Jag har gjort någon mugcake förut och var inte så imponerad, men den här är faktiskt riktigt god – så lova mig att du testar!

Riktiga bullar är kanske godast att äta just på kanelbullens dag, men jag gissar att vi är fler som inte riktigt hittar tiden för att baka bullar samt att en vanlig sats med 50g jäst inte riktigt får plats i frysen. Då är det här en alldeles ypperlig ersättare när ni blir sugna. Receptet har jag hittat inne på Köket och helt enkelt kopierat.

Receptet för en person

1 ägg
Ca 30 g Philadelphiaost
2 msk strösocker
3 msk vetemjöl
1 krm bakpulver
0,5 tsk mortlad kardemumma

Topping till din bulle

70 g Philadelphiaost
1 msk strösocker
1 tsk kanel

Blanda alla ingredienser till smeten i en kopp eller skål som tål mikrovågsugn. Blanda till en jämn smet. Mikra på full effekt i knappt en minut.

Vispa Philadelphian till toppingen fluffigt och vänd ner socker och kanel.

Toppa din mugcake med Philadelphiakrämen och dusta över lite kanel. Klart!

Kanelbulle på två minuter
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelMora-Nisse som shot
Nästa artikelMount Everest på Frösön 2022

Lämna ett svar