Mount Everest på Frösön 2022

-

Igår lördag så gjorde vi de sista vändorna och de sista höjdmetrarna innan vi nådde toppen av Mount Everest på Frösön. Vaddå Mount Everest på Frösön? Det ligger ju på andra sidan jorden? Ja, den riktiga toppen ligger där den alltid har legat men vi har gjort Korpens utmaning istället. Att springa eller gå uppför samma antal höjdmeter som från havsnivå till toppen av Mount Everest – fast i sin egen hemmabacke. Dvs 8848 höjdmeter.

För oss är hemmabacken Ladängen på Frösön och vi har alltså gjort #LadängEverest i det som heter #mitteverest på Korpens hemsida. Utmaningen startade i mitten av maj och pågår till slutet av oktober.

RunStreak 744

Vi var med när utmaningen startade den 14:e maj och sprang/gick årets första vändor. Upp till den översta liftstolpen och sen ner till liftstarten igen. Sen har vi tuggat på under sommaren. De 114 vändorna som krävs, som från början kan kännas tröstlöst, blir långsamt färre och färre.

Igår, den 1:a oktober 2022 nådde vi så toppen av Mount Everest på Frösön. Vi tycker att det är viktigt att glädjas på plats och våra två tidigare år har vi haft (alkoholfritt) bubbel med oss till toppen.

I år hade vi inget bubbel med oss till toppen men glädjen fanns där ändå såklart! Och det blev god middag med bubbel på hemmaplan istället.

Om ni vill läsa mera om denna utmaning, eller se bilder från våra tidigare två år, så har jag samlat alla inlägg här.

Toppen är nådd!

RunStreak 884
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelKanelbulle på två minuter
Nästa artikelSeptember 2022

Lämna ett svar