Magiskt god pasta med färsk tryffel

-

I helgen var Saga och jag som sagt på Gotland och fick med oss både fina minnen och färsk tryffel hem till Frösön. Lyxigt med färsk tryffel, men den måste också förbrukas inom sju-tio dagar, annars börjar den mögla. Av den anledningen så kommer det att bli fokus tryffel några dagar och det första kommer idag. Jag lagade en löjligt enkel och magiskt god pasta med färsk tryffel till sen middag igår kväll när vi kommit hem.

Det går att frysa ner knölen, men enligt Tommy (vår tryffelexpert som vi letade tryffel med) så tappar knölen smak av att frysas. Så om ni blir erbjuden att köpa fryst tryffel till hutlöst pris – köp den inte! Lotta och Tommys bästa tips är istället att göra tryffelsmör och frysa in. Då går den att återanvända som ett kryddsmör vare sig du vill ha på en köttbit eller göra en sås.

Magiskt god pasta med färsk tryffel

Pasta till fyra personer, jag valde den vackra pastan Manfredine denna gång
1-2 vitlöksklyftor
Olja till stekpannan
ca 2 dl grädde
Salt & Peppar
Parmesan
Färsk tryffel

Sätt igång pastakastrullen och ta även fram en stekpanna. När du lägger ner pastan i vattnet så hackar du vitlöken och tar lite olja i stekpannan. Stek vitlöken en kort stund (vi vill inte att den ska ta färg, då kan det komma en bitter eftersmak). Spä ut oljan i stekpannan med lite av det stärkelserika pastavattnet och fyll sedan på med grädde. Låt koka upp och smaksätt med salt och peppar. Späd ev med mera pastavatten.

När pastan kokat nästan klart, häll av vattnet och häll pastan i stekpannan. Rör runt så du får god gräddsås runt pastan. Lägg upp på snygga tallrikar och toppa sedan med riven parmesan och riven tryffel. Ta ett par drag med pepparkvarnen också. Servera gärna med någon god grönsak också.

Voila! Några få exklusiva ingredienser och du har en magiskt god pasta med färsk tryffel på samma tid som det tar att koka pastan.

Magiskt god pasta med färsk tryffel
Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Grillostbiffar med zucchini

Starka självständiga kvinnor?

Chokladkaka med zucchini

Banana sour som fredagsdrink

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar