Hemmagjord senap

-

Till julbordet i år kommer jag att göra några nyheter. Bland annat en hemmagjord senap. Jag fick senapspulver i min senaste Smakbox, så varför inte? Det är ju inte svårt och när jag ändå har ingredienserna hemma så testar jag. Senap kommer bland annat att behövas till julskinkans garnering.

Till julskinkan sen vill jag ha äppelmos på min macka, men jag vet att Daniel kommer att köra senap på sina skinkmackor. Det går alltså inte åt alltför mycket senap här hemma, så jag gör bara en burk istället för hela receptet jag hittat hos Arla Mat. Nedan är mitt halva recept, men det är enkelt att dubbla ifall du vill göra full sats.

1 dl senapspulver
1,5 dl vispgrädde
0,75-1 dl strösocker (jag tog 1 dl men tyckte att senapen blev väl söt, så minska gärna)
0,75 msk senapsfrön

Blanda allt i en kastrull och koka tills sockret har löst sig. Mixa sönder senapsfröna med en mixerstav och häll över i en ren burk*

Låt din senap stå åtminstone ett dygn i kylskåpet, men sen är den klar att festa på.

Hemmagjord senap

* Min mammas sätt att sterilisera burkarna

Sätt ugnen på 100 grader och ställ in burkarna. Låt stå tills de uppnått temperaturen och häll över din senap (eller sylt) i varma burkar.

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

2 KOMMENTARER

Lämna ett svar