Risottovete med ost- och broccolibiff

-

Meatfree Monday idag och även om jag lagar och äter vegetariskt flera dagar i veckan, så försöker jag verkligen på måndagar. Idag hade jag inget förberett utan jag kunde inte blogga förrän vi själv ätit middag. Det får bli ett tips till nästa passande måndag helt enkelt. Daniel trollade ihop risottovete med en färdig ost- och broccolibiff. Riktigt gott!

2 dl svenskt durumvete
1 vitlök
0,5 gul lök
1 grönsaksbuljongtärning
3-4 dl vatten
Riven parmesanost
Peppar

1 förp Broccoli- Blomkål- och ostbiff från Ica (eller liknande)
Vitlökssås (creme fraiche, hackad vitlök och salt & peppar)
Sallad – gärna med apelsin nu när de är så goda

Koka upp 3 dl vatten och låt buljongtärningen smälta däri. Hacka lök och vitlök och lägg ner i en kastrull tillsammans med durumvetet. Låt fräsa ett par minuter medan du rör (det får inte brännas vid) innan du häller ner lite av buljongen. Rör i din kastrull och fortsätt hälla på buljong tills buljonen är slut. Smaka av durumvetet – om det är för hårt så häll på en dl vatten till och låt koka tills vattnet har kokat bort.

Ta kastrullen av plattan och häll ner riven parmesanost. Låt smälta och smaksätt med peppar.

Under tiden risottovetet kokar så hinner du steka ost- och broccolibiffarna samt blanda ihop en enkel vitlökssås. När allt är klart hinner du också hacka ihop en enkel sallad. En middag risottovete med ost- och broccolibiff kan ställas på bordet till nära och kära.

Risottovete med ost- och broccolibiff
Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar