Veganska Rocky Road med Gröna kulor

-

Det är nyttigt att få tänka till ibland och läsa en gång till på innehållsförteckningen. Även om jag tror att något är ok, så måste jag läsa för säkerhets skull. Så var det när jag postade om Rocky Road med gröna kulor. De gröna kulorna är veganska men inte skumtomtarna (och inte heller de flesta marshmallows. Dock finns det veganska marshmallows om man letar lite). Så gör om och gör rätt! Nu kommer istället veganska Rocky Road med Gröna kulor.

Jag gjorde ungefär så här (inte så viktigt, ta på en höft istället):

1 vegansk chokladkaka 100 g
4 gröna kulor skurna i kvartar (eller ännu mindre bitar)
Pistagenötter
Cashewnötter
Puffat ris
Ev något juligt strössel på toppen

Ta fram allting så du står redo. Jag hackade chokladen i mindre bitar men även nötter och Gröna kulor. Ta även fram en form och lägg ett bakplåtspapper i formen.

Smält chokladen över vattenbad och ta den av plattan. Blanda ner godiset och nötterna och blanda om. Blanda ordentligt så allt täcks av smält choklad. Häll upp i din bakplåtspappersklädda form, strössla eventuellt på något snyggt strössel på toppen, och ställ kallt för att stelna.

Skär upp i bitar och ställ fram till adventsfikat. De kommer att bli oerhört uppskattade och din laddning veganska Rocky Road med Gröna kulor kommer med största sannolikhet att ta slut. Vackra att titta på och mystiskt med marmeladkulorna.

Veganska Rocky Road med Gröna kulor
Veganska Rocky Road med Gröna kulor
Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar