Smashed potatoes med brynt smör och Västerbottensost

-

Goda potatistilltugg funkar i alla lägen och är roligt att variera! Potatis är dessutom en billig svensk produkt som vi gärna får äta istället för importerade varor – för att gynna svenska bönder, svenska arbetstillfällen samt korta transporter. Till fredagsmiddagen gjorde jag smashed potatoes med brynt smör och Västerbottensost till resterna av min köttfärslimpa. Såå gott i all sin enkelhet!

Överblivna potatisar (gärna små potatisar), jag hade 13 st
50 g smör
Västerbottensost
Salt & Peppar
Ev ett par vitlöksklyftor att lägga i såsen

Ta fram en ugnsform och dina kokta potatisar. Ta lite fett i botten och lägg ut potatisarna. Krossa dem med hjälp av ett glas/en kopp/en stekspade – något med platt botten. Lägg också dit ett par vitlöksklyftor med skal ifall du har några hemma.

Bryn smöret i en kastrull och pensla sedan potatisarna med smöret. Lägg på riven Västerbottensost samt salt och peppar på toppen. Sätt in i ugnen till potatisarna fått en rostad yta, ca 30 min.

Smashed potatoes med brynt smör och Västerbottensost

Ta ut dina smashed potatoes med brynt smör och Västerbottensost och servera till valfri annan mat. Jag hade resterna av köttfärslimpa, pressgurka och svärmor Ingalill’s rårörda lingon.

Jag blandade även ihop en snabb sås på creme fraiche, mosad rostad vitlök, salt, peppar och lite socker. Så enkelt att rosta ett par vitlöksklyftor också när du ändå rostar annat i ugnen.

Smashed potatoes med brynt smör och Västerbottensost
Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar