Köttfärslimpa med fetaost och pesto rosso

-

Även fast det närmar sig jul och alla vi matintresserade är mest fokuserade på att vi ska hinna få till julmaten innan julafton. Men fram till jul behöver vi också äta och ta med matlådor till jobbet. Jag gick förbi min butik, hittade bra på pris på blandfärs och tänkte köttfärslimpa med fetaost och pesto rosso. En enkel vardagsrätt som i princip alla gillar och som det är enkelt att göra ett par portioner extra av – just för att det ska räcka till matlådor.

Om ni inte har lust att äta det just den här veckan, köp ett paket blandfärs och lägg i frysen. Då kan ni göra billig och bra husmanskost i januari.

ca 400 g blandfärs (det blir godare än ren köttfärs som är lite för torr)
4 msk osötat ströbröd eller 3/4 dl havregryn
1 msk potatismjöl
2 dl mjölk eller vatten
1 ägg
1 tsk oregano
1 1/2 tsk salt
1 1/2 kryddmått svartpeppar
ca 1 msk råriven gul lök eller ca 2 msk finhackad fräst lök
1 paket fetaost
Pesto Rosso eller finstrimlade soltorkade tomater
Ev. 1 paket bacon

Mät upp och blanda havregryn med potatismjöl i en bunke. Häll ner mjölk/vatten och rör om – låt stå åtminstone 10 min, så det hinner svälla. Under tiden hinner du riva din lök och ta med ner i smeten. Här kan du också blanda ner ägg, salt, peppar, oregano, fetaost och pesto rosso.

Sätt ugnen på 200 grader och ta fram en ugnsform. Fyll på bunken med blandfärs och rör sönder blandfärsen. Rör inte för mycket bara, då köttfärs kan blir trådigt för mycket rörande. Skopa upp så det blir en limpa alternativt två lite mindre limpor. Ifall du gillar bacon, så lägg ett lager högst upp. Förutom att det blir godare, så gör det också att limpan håller ihop bättre.

Köttfärslimpa med fetaost och pesto rosso

Grädda i ca 30 minuter (längre om du kör större limpor – men det är bara att skära i limpan så ser du om den är genomgräddad). Servera din köttfärslimpa med kokt potatis (eller potatismos), pressgurka och rårörda lingon.

Köttfärslimpa med fetaost och pesto rosso
Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar