Pressgurka

-

Jag gjorde pressgurka igår, som tillbehör till mina hemmagjorda köttbullar. Ett enkelt, snabbt om man måste, tillbehör som gör att din köttbullemiddag kommer upp till andra höjder. Det är ett gammalt klassiskt recept som jag vill föra vidare. Jag gjorde min pressgurka så här:

0,75-1 dl vatten
0,25 dl ättika
0,5 dl socker
salt och peppar
Persilja om man har någon
1 gurka

Börja med lagen. Blanda ihop vatten, ättika, socker samt salt och peppar i en kastrull och låt sjuda upp så sockret löser sig. Ställ åt sidan.

Skär din gurka med en osthyvel alternativt en mandolin ner i en burk eller skål. När gurkan är klar, häll lagen över och rör om så att alla gurkskivor fått lag på sig. Låt stå tills din middag är klar men åtminstone en timme. Rör om någon gång ibland.

Pressgurka

Servera till köttbullar, köttfärslimpa eller annan klassisk mat.

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar