Quesadillas med köttfärs

-

Tacorester blir det väl över nästan varje gång man äter? I alla fall här hemma. De har blivit en liten utmaning att göra något roligt av tacofärsen då det blir tillräckligt mycket över, och på så sätt skapa en ny rätt. Jag har samlat mina olika varianter under taggen Taco, men nu utökar jag med ännu en variant, nämligen Quesadillas med köttfärs.

Quesadillas är två tortillabröd som man kan lägga lite vad som helst emellan och sedan steka eller grilla. När man stekt dem på båda sidor, så delar man dem i snittar, så att man kan äta med händerna. Slabbigt att steka dem, då det alltid ramlar ut något mellan bröden, men också slabbigt att äta. Men det är värt det, då de är väldigt goda! Den här gången gjorde jag dem så här:

2 tortillas per person
Tacoköttfärs
Mozzarellaost
Tacosås
Grönsaker
Creamed corn (recept kommer)

Till servering:
Mera grönsaker
Nachos
Ostsås

Börja med att lägga ett tortillabröd på en skärbräda. Stryk på ett lager tacosås i botten och lägg sedan på skivad mozzarellaost. Fortsätt med tacoköttfärs och valfria grönsaker. Jag hade även rester av min creamed corn som jag la högst upp, men en variant är att lägga ytterligare ost högst upp. Lägg på det andra tortillabrödet högst upp. Fortsätt med quesadilla nr två och gör likadant.

 

Värm en stekpanna och lägg i lite smör i botten. Lägg ner din quesadilla och stek några minuter på varje sida. Jag tryckte också med händerna (alternativt en kastrull) på det översta tortillabrödet, så att mozzarellaosten skulle binda fast köttfärsen lagom till att den smälte.

Quesadillas med köttfärs

När båda sidorna är stekta, lägg upp din quesadilla på en skärbräda och skär snittar. Lägg snittarna på var sin tallrik och servera tillsammans med mera grönsaker, nachos och ostsås. Enkelt, krämigt och gott plus att man jobbar bort lite rester som annars lätt blir stående i kylen.

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar