Haupt lakritskalender

-

Jag har inte gillat lakrits så mycket under mina år. När det tex bjöds på hallon- och lakritsbåtar när jag var liten, så valde jag bara hallonbåtarna och skänkte bort lakritsbåtarna. Samma sak när jag då och då köpt en påse Gott & Blandat, jag har ätit upp fruktbitarna och lämnat lakritsbitarna till någon annan.

Tills jag smakade kvalitetslakrits. Jag är osäker vilket märke jag smakade första gången, men smakkänslan som växte i min mun samtidigt som jag tuggade gjorde att jag förändrade mitt synsätt på lakrits – på bra lakrits.

Därför blev jag väldigt glad då jag på fredagskvällen fick en puss på kinden och ett paket i handen. Min sambo Daniel hade varit och köpt en Haupt lakritskalender till mig. Helt ok julgodis som räcker hela december.

Haupt lakrits tillverkas i Sverige, närmare bestämt i Kista. Det finns också en annan riktigt god lakritstillverkare vid namn Johan Bülow, stationerad i Danmark. Jag är fortfarande så ny på lakritsmarknaden så jag inte vill sätta den ena framför den andra – jag tycker väldigt mycket om lakrits från båda dessa tillverkare. Har ni smakat lakrits från dessa tillverkare? Föredrar ni den ena framför den andra eller är det egentligen huvudsaken att man får en god lakrits? Eller är det en annan tillverkare som jag måste testa? Kommentera gärna!

Haupt lakritskalender

Idag har jag testat gårdagens 1:a december och jag kommer att öppna lucka nr 2 under dagen. Riktigt lyxigt att ha en egen kalender där jag kan äta riktigt lyxigt godis när jag vill. Frågan är om jag måste ändra mina tankar kring julkalendrar då jag i år använder två st? Denna Haupt lakritskalender och barnens snällkalender. Hmm – utvärdering kommer att ske då kalendrarna är slut.

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar