November 2017

-

Dags för en ny månadssammanfattning, november 2017. Månaderna går ju så fort just nu, jag hinner knappt med. Och på söndag är det första advent. Är ni klara med julpyntet eller har ni inte börjat? Jag har kommit halvvägs, tagit upp lådan från källaren och kollat så jag har lampor, men jag får ställa upp allt i helgen.

Men advent tillhör december, och vi ska i detta inlägg titta bakåt för att se vad som hände i november. Läser ni månadssammanfattningar som publiceras både här och där? Är det intressant att titta i backspegeln, eller vill ni bara titta ut genom framrutan? Jag tittar helst ut genom framrutan, men en stunds återblick skadar inte och för mig är det roligt att kunna titta tillbaka vilka inlägg som ni har gillat mest.

Så vad tror ni? Jag har haft en stark gissning, för det är ett inlägg som har stuckit ut hela månaden och gett några visningar nästan varje dag. Jag är glad att detta inlägg vann november månad och jag skulle bli ännu gladare om ni också köpt en, för jag tror verkligen på idén. Det inlägg som alltså vann november 2017 är:

Snällkalendern – för en bättre värld – Ett inlägg som jag postade precis i början av november och som alltså haft hela månaden på sig. Jag har skrivit om det i inlägget men jag vill upprepa mig. Tänk om vi skulle kunna få till en liten kulturförändring på 24 dagar? Att världen runt omkring oss blir lite lite snällare bara genom att inspireras av en julkalender? Det vore väl underbart! Snällkalendern är ett initiativ från Friends som också får allt överskott. Det går till deras jobb mot mobbing, som är oerhört viktigt att vi stödjer. Se så, ut och köp en kalender och utmana nära och kära om 24 snälla dagar.

November 2017

På plats nr två kommer en god höst/vinterrätt, nämligen pulled fransyska. Inte riktigt pulled pork alltså, utan pulled gjort på nötkött och när man har ett torrare kött så är det viktigt att man tillför lite vätska. Jag har använt pulled fransyska både till finare helgmiddag tillsammans med potatisgratäng och sallad, men den funkar lika bra att lägga mellan två hamburgerbröd. Riktigt användbart och riktigt gott!

I övrigt då? November månad har varit ganska lugn för oss båda. Förutom att vi jobbar med en köksrenovering som tar onödigt lång tid – vi har beställt grejor för sent och sen har vi haft två riktigt sena leveranser, vilket tillsammans gjort att jobbet har dragit ut på tiden. Nu hoppas jag att ugnen kommer idag fredag, men jag är inte säker förrän den står utanför dörren. Till veckan får snickare och elektriker komma och installera det sista, så vi kan flytta tillbaka in i köket ordentligt.

Den enda resa vi gjorde, gjorde vi till mina hemmatrakter, där min äldre bror Erik bor med sin familj. Även min andra bror Lennart med familj dök upp, så vi blev hela syskonskaran samlad. Roligt, trevligt och avslappnat.

Utomhus har det blivit vinter, då det både är minusgrader och en del snö på marken. Det är skönt med snö, då det hjälper till att ljusa upp tillvaron.

Inläggets omslagbild är tagen av Daniel, och är medan jag höll på att täcka mina bountybollar med choklad. Testat dem än? Gör det – det är ett väldigt gott tips inför helgen!

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar