Raggmunkar med bacon

-

En gammaldags klassisk, enkel men väldigt god, rätt är raggmunkar med bacon. Egentligen med fläsk, men jag är lite skeptisk till de tjocka fläskbitarna, så jag nöjer mig med tunnare bacon. Klassiker är ju faktiskt otroligt bra. De har funnits så länge och är så genomarbetade, så de är bara såå goda. Perfekt en torsdagsmiddag, eller hur? Så här gjorde jag till fyra personer:

800 g fast potatis, (jag hade ganska stora och nöjde mig med sex potatisar, annars åtta–tio st)
2 dl vetemjöl
1 tsk salt
4 dl standardmjölk
1 st ägg
600 g skivat rimmat sidfläsk eller två paket bacon
smör till stekning

Skala potatisen och riv den på den grova sidan. Vispa ihop mjöl, salt och lite av mjölken till en jämn smet i en bunke. Vispa ner resten av mjölken samt ägget. Lägg ner den rivna potatisen.

Stek fläsket i en stekpanna och håll det varmt. Spara flottet till stekningen av raggmunkarna. Fräs lite smör i stekpannan med fläskflottet och klicka i lite smet. Beräkna cirka 1/2 dl smet per raggmunk.

Bred ut varje raggmunk med en stekspade och stek dem på medelvärme någon minut på varje sida så att de blir gyllenbruna. Servera raggmunkarna med bacon och lingonsylt.

Raggmunkar med bacon

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar