Köttbullar

-

Då jag hade rå köttfärs över sedan tacomiddagen i fredags, så gjorde jag en laddning vanliga köttbullar. Det är ganska sällsynt hemma hos oss, då ingen av barnen är speciellt förtjusta i hemmagjorda köttbullar. Mamma Scan’s köttbullar går hem hos dem, men inte hos mig – så köttbullar är ovanligt hemma hos oss. Men den här gången kändes det så gott, så jag gjorde en laddning till ett par dagars matlådor. Köttbullar grundrecept som man sedan kan krydda upp som man själv tycker att det är gott. Här kommer grundreceptet som jag följde, hittade det på Ica:

3/4 dl fiberberikade havregryn
4 tsk potatismjöl
1 1/2 dl vispgrädde
3 krm salt
3 krm svartpeppar
2 msk finhackad gul lök
1 msk smör
500 g nötfärs

Extra vispgrädde till såsen
Ev timjan

Börja med att blanda havregryn, potatismjöl och vispgrädde, så blandningen hinner svälla en aning. Låt stå åtminstone 10 min. Finhacka din lök och stek den i en stekpanna så den blir lite mjuk. Blanda ner köttfärs, stekt lök samt salt och peppar i smeten och rulla sedan köttbullar. Jag gjorde mina stora som en gammaldags 5-krona och fick ihop ca 30 st.

Värm upp en stekpanna och lägg ner köttbullarna i smält smör. Stek en kort stund och vänd på köttbullarna så de blir stekta runt om. Häll på lite vispgrädde och skaka runt köttbullarna, krydda ev med timjan.

Dags att servera! Servera tillsammans med potatismos, pressgurka och vinbärsgelé alt lingonsylt. Mums!

Köttbullar

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar