Jag hittade ett roligt recept inne hos Matplatsen, som jag gärna ville testa till förra veckans fredagstacos, nämligen Creamed corn (även om jag kryddade upp den mera än vad hon gjorde). Tacos kan ibland bli lite tjatigt ifall det ska vara samma och samma precis varje gång, så jag testar gärna något nytt.
Jag har också haft tacos som ett tema här på bloggen, så ni kan få lite olika förslag ifall ni har inspirationsbrist. Läs gärna, inspireras och kommentera gärna ifall ni testar något. Här har jag min sammanställning av de tacosvarianter jag provat. En sammaställning som också fylls på i och med denna skål creamed corn.
1 burk majskorn (à 340 g)
1 dl mjölk
1 dl crème fraiche
2 msk majsstärkelse
1-2 vitlöksklyftor
Ev chili
1 1/2 dl riven parmesanost
salt och svartpeppar
Låt majsen rinna av. Blanda mjölk, crème fraiche och finhackad vitlök samt chili i en kastrull. Vispa ner majsstärkelsen och koka ca 3 minuter under omrörning. Blanda ner majsen och osten och låt den smälta. Smaksätt med salt och rikligt med peppar. Häll upp i en skål och pudra över lite paprikapulver.