Köket med ugn!

-

Äntligen! Äntligen är köket med ugn! Vårt kök hemma alltså, som vi har hållit på med en renovering på. Under hela november och det är inte riktigt klart ännu. Jag har klurat på vad jag ska köra om premiärbak i ugnen, men inte bestämt mig ännu. Snickaren föreslog bullar men förmodligen kör jag en kladdkaka redan ikväll.

Det vi gör i köket är en lättare renovering, där vi byter bänkskiva inkl ho, blandare, häll och ugn samt sätter en glasskiva i bakkant istället för kakel. Vi är jättenöjda än så länge och idag ska elektrikern komma och sätta upp uttag och belysning under skåpen och i och med det så blir vi också klara. Vi har lite finputs att göra själva, i form av att spackla en aning och måla. Det är mitt uppdrag, så jag hoppas att det kommer att gå bra.


Sista oktober, kvällen innan snickaren kom och började sitt jobb

Men nu är alltså köket med ugn igen och som jag har längtat. Senaste veckorna har jag liksom fastnat i tanken på maträtter som måste tillagas i ugn, såsom paj, potatisgratäng, kakor osv och fått tänka om varje gång. Nu börjar mitt matliv om igen och jag kan planera vad jag vill laga och också kunna laga det, då jag har alla grejor som behövs.

Sen är det här en varmluftsugn, vilket jag aldrig haft förut, så det jag bland annat är sugen att prova är att grädda ett par saker samtidigt. Ugnen har även en pyrolytisk funktion, som ska hjälpa till att hålla den ren.

Köket med ugn!

Vad lyxigt det känns med nya grejor i köket! Jag blir spralligt glad och ser fram emot egentid i köket då jag ska skapa mera maträtter, mera bakverk. Jag hoppas att ni följer med!

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar