Chips med västerbottensost

-

Här ska ni få ett väldigt enkelt men oväntat gott tilltugg som man fixar i ett nafs, nämligen chips med västerbottensost. När man har bra ingredienser, så behövs inte så mycket, utan ingredienserna talar för sig självt. Jag har hittat idén hos Matplatsen, och det passar som tilltugg till vilken fredag eller fin fest som helst. Varför inte till nyår tillsammans med välkomstdrinken?

Jag hade tänkt timjan ovanpå, och köpte det till för någon vecka sedan, när jag trodde att vi skulle få ugnen på plats, men timjan-plantan hann lessna innan ugnen kom på plats, därför är mina chips utan. Men jag vill testa med timjan, då jag tror att smakerna och utseendet stämmer väldigt bra med varandra. Kanske köper jag en ny planta redan ikväll?

Lättsaltade chips, jag valde LantChips för lite mera chrunch
Västerbottensost
Honung
Granatäpple
Ev Timjan

Börja med att sätta ugnen på 200 grader. Lägg chipsen i en smord ugnsform. Strö på ost efter smak. Sätt in formen i ugnen tills osten smält.

Ringla över lite honung, granatäpplekärnor och ev färsk timjan. Servera genast. Lite oväntade smaker med varandra, men väldigt gott ihop.

Chips med västerbottensost

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar