Krabbelurer till frukost

-

En god helgfrukost som mina barn gillar, är de gånger jag gör Krabbelurer till frukost. Det är något mellanting mellan amerikanska pannkakor och munkar, helst då man doppat dem i kanelsocker innan servering.

Jag har hittat receptet inne hos Jennys Matblogg men även min sambo Daniel har ätit dem när han var liten, fast då hette de Skrabbelucker istället. Det finns säkert lika många varianter som det finns olika namn, men goda är de oavsett. Här är min variant vilket ger frukost för fyra personer:

1 dl strösocker
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
2 ägg
1 1/2 dl mjölk

Garnerning : strösocker & kanel

Blanda de torra ingredienserna i en skål. Knäck ner äggen och rör runt, innan du häller på mjölken. Det blir en ganska tjock smet, men det ska det vara. Smält ganska mycket smör i en stekpanna och klicka sedan ut krabbelurer i stekpannan. Stek dem på medelstark värme tills de fått en gyllene färg.

Under tiden fyller du en platt tallrik med socker och kanel. När krabbelurerna är färdigstekta, så doppa dem i kanelsockret direkt, så att sockret fastnar.


Bilden ovanför tillägnar jag min kreativa sambo Daniel

Servera tillsammans med ljus sirap och Keso. Min dotter Saga tog också lite Nutella, men det kan jag tänka mig blir för sött. Att ta Keso på sidan, var istället ett väldigt fräscht tillbehör. Smaklig måltid!

Krabbelurer till frukost

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Kommentera