Christmas Kiss som fredagsdrink

-

Fredag och fredagsdrink. Det är ju en klassiker nu för tiden. Det närmar sig jul och jag hittade receptet på en Christmas Kiss som fredagsdrink inne hos Matfashionistan (Catarina König) och hennes blogg.

4 cl gin
10 cl tranbärsjuice
3 cl limejuice
3 cl kanelsockerlag*
Is
Grankvist
Frysta tranbär el lingon

Börja med att göra snygga kanter på ditt glas. Ta lite socker och lite kanel på en assiett. Gnugga kanten på ditt glas med lime och doppa kanten i sockerblandningen. Ställ glasen åt sidan och låt kanten stelna.

Mät upp gin, tranbärsjuice, kanelsockerlag, limejuice och is i en shaker. Skaka drinken kall. Häll upp drinken i ditt snygga glas och dekorera med lime, en liten grankvist och några frysta tranbär eller lingon (det glömde jag). Servera din Christmas Kiss som fredagsdrink tillsammans med tex popcorn.

Christmas Kiss som fredagsdrink

* Koka kanelsockerlag (1 dl strösocker, 1 dl vatten och 2 kanelstänger tills sockerkristallerna smält helt) och låt den svalna. – Gör med fördel sockerlagen dagen innan och förvara den med 1 kanelstång kvar i en flaska. 

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar