Vår bebis har gått över tiden

-

Vår bebis var, efter ett par tidigare uppskjutna löften, beräknad till den 15:e december kl 10. Då skulle vi få stifta bekantskap med vårt nyfödda projekt. Men en vecka innan det beräknade datumet fick vi veta att vår bebis har gått över tiden. Vi som har laddat och förberett oss. Köpt de saker som vi tror att vår bebis kommer att tycka om. Tagit ledigt från våra arbeten för att kunna ägna 100% åt vårt nyförvärv. Nu får vi istället ställa sakerna på hyllan och invänta nytt beräknat datum.

Nu pratar jag såklart inte om någon vanlig söt liten bebis, utan helt enkelt vår nybyggda lägenhet i Funäsdalen, som vi skulle få nyckeln till den 15:e december kl 10.

Vår bebis har gått över tiden
Vår lägenhet är den tredje från vänster

Vår lägenhet som vi skrev på för, för ett och ett halvt år sedan. Som vi betalat in förskottsbetalningen för, för över ett år sedan. Som vi väntat och längtat efter. I slutet av september så fick vi, efter ett par förseningar, till slut ett datum och ett klockslag då vi skulle få tillgång till vår lägenhet. I början av oktober så fick vi även ett Upplåtelseavtal, där datumet också var spikat. Så med ett datum, ett klockslag och ett påskrivet Upplåtelseavtal så kändes det som att allt var klappat och klart för en jul och nyår i vår nya fjällägenhet.

Så döm om vår förvåning att vi fick ännu en försening. Med nästan på minuten en vecka kvar.

Viste3 Funäsdalen
En bild från innergården, så vår lägenhet är nr tre från höger

I går svängde vi förbi vårt område i Funäsdalen och gick ett varv utanför stängslet och dokumenterade vad vi kunde se. Såklart att vi inte hade kunna få nyckeln för två veckor sedan när vår lägenhet inte är klar. Men den stora frågan är varför byggfirman och bostadsrättsföreningen informerar så sent?

Vi har nu fått ett nytt datum, den 16:e februari. Två månader senare än vad som stod i vårt Upplåtelseavtal. Besvikelsen är enorm då vi sett fram emot att få tillbringa tid i vår lägenhet, får åka skidor i Funäsfjällens skidanläggningar och även hyra ut vår lägenhet under sport- och påsklov. Vi har fått kontakt med våra grannar och samtliga delar besvikelsen över utebliven jul- och nyårshelg.

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

2 KOMMENTARER

Lämna ett svar