Saga jobbar på Fjällnäs Högfjällshotell

-

Julafton och julemys hann knappt ta slut förrän nästa del skulle starta. Saga jobbar på Fjällnäs Högfjällshotell under jullovet och vi ville gärna skjutsa dit henne för att få lämna av och få se platsen. En smygstart på att mamma-dotter måste släppa taget då hon ska bo borta i två veckor.

Jag minns mina månader i Björkliden med stor värme och menar att det var platsen där jag växte upp de där sista centimetrarna för att bli vuxen. Jag hittade många nya kompisar och jag hade såå roligt! Att flytta själv många mil bort och klara både jobb och vardag helt själv är nyttigt både för barnen och för föräldrarna.

Fjällnäs Högfjällshotell och Spa ligger nästan i Norge, det är bara åtta km kvar till gränsen. Vi har passerat både Funäsdalen, Tänndalen och Hamra. Och där helt plötsligt så svänger man ner till gården Fjällnäs. Det är Sveriges äldsta fjällhotell då det är grundat 1882. Saga ska jobba som kock i köket och även bo på platsen under hela jullovet. Spännande!

Det var första gången jag var dit men jag känner direkt att jag vill åka dit igen. Vilket supermysigt ställe att hänga några dygn på! Vara utomhus på dagarna för att sedan komma in till brasan. Mysa med underställ och tofflor. Dricka gott och spela spel medan vinden viner utanför fönstren. Maxat julmys och förmodligen lika bra under resten av året.

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

2 KOMMENTARER

  1. Ja verkligen supermysigt! Hoppas du kan komma och hälsa på oss i Funäsdalen när vi får vår lgh, så kan vi åka till Fjällnäs för att andas och bara må gott :)

Lämna ett svar