Julafton 2022

-

Julafton 2022 startade som med en trött morgon. Vi blev uppe alldeles för sent på Uppesittarkvällen, då vi först körde Bingolotto och sen hade en lilla julafton. Saga skulle åka och vara med sin farmor och farfar på julafton, så vi passade på kvällen/natten innan. Supermysigt ändå!

Så på självaste julafton så var vi redan klar med det mesta, men ville såklart fira julafton ändå. Daniel klev upp före mig och kokade risgrynsgröt till hans pappa Bertil och oss två. Saga prioriterade att sova lite längre.

Efter frukosten så tog vi bilen bort mot Lövsta aktivitetsområde för att få se tomtarna landa med sin fallskärm. Tomtehoppning är en tradition för oss och en stor mängd andra Östersundare. Det kan bidra att sponsorer delar ut en stor mängd godispåsar till barnen och att de vuxna får glögg att dricka. Jag gillar det för att vi alltid får komma ut en sväng i friska luften och det är roligt att se fallskärmshoppare landa snyggt och kontrollerat.

Löpning ska också genomföras ifall man är inne på sin RunStreak nummer två, vilket vi är. En löprunda i tomtemössa och rött läppstift har också blivit en klassiker. Vi brukar springa in till Östersund och runda granen på Stortorget, sen hem igen.

Kalle Anka på TV från soffan såklart och sen skulle Daniel iväg på ett par tomteuppdrag. Jag agerar skjutsare renskötare, men allt för att barnen ska få en riktigt bra tomte på besök.

Tomten 2021
Tomten 2021

Hoppas att ni haft en riktigt skön och mysig julafton 2022 (utan stress). Snart nyår och pepp inför den kvällen, men först tar vi det lite lugnt va? Softar i soffan och mår gott!

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

2 KOMMENTARER

Lämna ett svar