Boulevardier som fredagsdrink

-

En drink som många kanske inte hört talas om? Det är betydligt fler som hört talas om en Negroni, men det är bara en ingrediens som skiljer. Boulevardier som fredagsdrink kommer här.

3 cl Bourbon whiskey (alternativt Rye whiskey)
3 cl Söt Vermouth (Röd)
3 cl Campari

Häll ingredienserna i ett rörglas med is. Om du bara gör en drink, funkar det också bra att röra drinken direkt i drinkglaset.

Rör drinken i ca 45 sekunder. Smaka av några gånger för att känna efter när du hittat en bra balans. Att röra drinken är till för att dels kyla drinken, men också för att tillföra vatten.

Sila upp drinken i ett isfyllt glas.

Ta en bit apelsinzest och pressa det över drinken för att få ut apelsinskalets oljor. Gnid zesten mot glasets kanter innan du stoppar ner det i drinken.

Huruvida man ska använda bourbon eller rye whiskey är en smaksak. Det finns inget rätt eller fel, utan det handlar om att hitta sin egen preferens.

Boulevardier som fredagsdrink
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar