Fläskkotletter med sambal oelek

-

Här kommer en så smidig middagsrätt som lagar sig själv i ugnen. Perfekt under påskhelgen då man gärna vill göra annat än att stå i köket. Fläskkotletter med sambal oelek funkar både med benfria fläskkotletter, vilket jag använde, och fläskkotletter med ben.

Det här är också en smidig rätt att göra mycket mat av. Bara att lägga fler kotletter i en större ugnsform så gräddas de, och blir klara, samtidigt. Jag hinner fundera på om det är en rätt för Sagas studentfirande i juni, då vi är många fler som ska äta samtidigt.

3-4 bitar fläskkotletter
3 dl grädde
1 dl creme fraiche
1-2 tsk sambal oelek (ta mer ifall du gillar starkt)
2 msk soja
2 vitlöksklyftor

Till servering:
Havreris, potatis eller ris
En god sallad

Sätt ugnen på 175 grader och lägg fläskkotletterna i en smord ugnsform. Blanda ihop grädde, creme fraiche, sambal oelek, soja och finhackad vitlök. Häll över köttet och sätt in i ugnen. Sätt också i en termometer och grädda köttet till 61-63 grader.

Fläskkotletter med sambal oelek

Ta ut och vispa runt såsen en aning, så ser den genast lite roligare ut. Alternativt så tar du upp köttet och har såsen på sidan. Då såsen är ganska tunn, så kan du hälla den i en kastrull och koka upp den med lite redning.

Fläskkotletter med sambal oelek

Ställ fram dina fläskkotletter med sambal oelek på middagsbordet och låt dina gäster ta för sig. Servera med havreris, potatis eller ris samt en god sallad.

Fläskkotletter med sambal oelek
Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar