Singapore Sling på Raffles i Warszawa

-

För er som är intresserade av drinkar så har det nog inte undgått er att drinken Singapore Sling uppfanns 1915 på hotell Raffles i Singapore – därav namnet. Nu är det ju lite långt att åka ända till Singapore för att få en god drink, men som tur är kan du dricka Singapore Sling på Raffles i Warszawa. Vilket vi såklart gjorde på vår Polen-semester.

Uppfinnaren av Singapore Sling hette Ngiam Tong Boon och det fanns ett tydligt syfte med att drinken blev till. Vid den tiden så var Raffles en samlingsplats i Singapore och han såg ofta män som sippade på gin eller whiskey då olika samlingar träffades. Det var dock inte etikett för de fina damerna att dricka alkohol, så de fick istället nöja sig med juicer och teer. Detta ville Ngiam ändra på, så han valde att skapa drinken Singapore Sling. En drink som ser ut som juice men som innehåller klar alkohol och som därmed inte syns. Drinken blev snabbt känd och är sedan länge en klassiker.

Singapore Sling original

30 ml gin
15 ml Heering Cherry Liqueur
120 ml ananasjuice
15 ml limejuice
7.5 ml Cointreau
7.5 ml DOM Benedictine
10 ml grenadine
Ett stänk Angostura Bitter

Häll samtliga ingredienser i en shaker med is och skaka häftigt. Häll upp i ett snyggt glas och garnera med en bit ananas och ett körsbär. Sen får du mer än gärna sitta och hänga i den oerhört snygga baren på något Raffles-hotell. Smak och klass i kombination.

Raffles alla 13 hotell är lyxhotell, så var inte förvånade ifall en och annan riktigt fin bil dyker upp utanför hotellets entré. Vi såg både Lamborghini’s i olika färger, en Bentley, en Porsche och flertalet Tesla. Var inte heller förvånad över att folk helt ogenerat fotograferar dessa snygga bilar – så även vi.

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar