Morotssoppa serverad!

-

Tidigare i veckan så kom vi hem från vår resa till Polen och Saga hämtade oss på flygplatsen (jag har inte vant mig vid att hon är 18 och har körkort ännu – när hände det?). Väl hemma så stökade Saga lite i köket och sen ropade hon att det fanns morotssoppa serverad. Så lyxigt!

Saga har ju alltid känt sig hemma i köket och att hon valde restaurang på gymnasiet var nog ingen överraskning. Idag står hon gärna i köket hemma och experimenterar en del – till stor glädje för mig. Så här gjorde hon sin goda morotssoppa.

1 lök steks först
3 morötter
6 dl vatten
1,5 grönsakstärning (Saga hade under helgen kokat egen grönsaksfond, men det funkar också med en färdig tärning)
1 bit ingefära, ca 4cm (ta med skalet för ännu mera smak)
1 dl Grädde (välj växtbaserat för vegansk soppa)
0,5 dl Turkisk yoghurt (eller bara grädde ifall du inte har yoghurt hemma, ta då lite mera grädde)
Rosmarin
Timjan
Svartpeppar

Ta fram en stekpanna och hacka löken. Stek löken genomskinlig innan du lägger över den i en kastrull. Fyll på med delade morötter (ju mindre bitar desto snabbare blir soppan klar) och vatten samt buljongtärning och hackad ingefära. Låt koka tills morötterna är mjuka och mixa sedan soppan.

Ställ tillbaka på plattan och tillsätt grädde och turkisk yoghurt. Låt koka upp under omrörning och smaksätt soppan med rosmarin, timjan samt peppar. Förmodligen inget salt då buljongtärningen är salt, men smaka av så soppan blir god.

Ställ fram soppan på middagsbordet tillsammans med något gott bröd och ropa till familjen: Morotssoppa serverad!

Morotssoppa serverad
Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar