RunStreak i 3 år

-

Att jag springer varje dag kommer knappast som en nyhet. Jag har nämligen sprungit RunStreak i 3 år och jag har bloggat om det då och då. Om jag ska vara helt ärlig, så har jag dock inte sprungit riktigt varje dag – jag gjorde ett uppehåll under de dagar då vi besteg (och gick ner ifrån) Kilimanjaro. Den bestigningen var väldigt ansträngande för kroppen och om jag skulle ha en chans att komma upp, så var det bara att lägga RunStreak på hyllan just de dagarna.

Men förutom de dagarna, så har jag sprungit varje dag. Minst 1,61 km (1 mile) vilket är den officiella sträckan för att dagen ska räknas. Jag började springa den 1:a maj 2020, mitt i Corona-pandemin då jag jobbat hemifrån ett par månader. Jag var helt enkelt alldeles för rastlös för att sitta stilla, och startade RunStreak för att ”tvingas” sticka ut varje dag.

Mitt första mål var att springa varje dag under maj månad, men det gick så lätt så både Daniel och jag siktade tidigt på 100 dagar. 100 blev till 200. 200 blev till 300 och 300 blev till 365 dagar och ett helt år. Sen har det bara fortsatt – varför sluta när det funkar att springa varje dag?

Men hur gör man när man blir sjuk då? Peppar peppar så har vi inte varit sjuka. Eller lite snorig någon dag och kanske lite hosta – men inte värre sjuk än att jag kunna jogga långsamt 1,61 km. Corona verkar vi ha klarat oss ifrån, vi har iaf inga tester som visar att vi fick sjukdomen.

Så var det då dags för RunStreak i 3 år. Vi var i Stockholm i söndags, så jag sprang mitt pass där. Jag valde att springa Olof Palmes gata upp till Sveavägen och även trapporna som mördaren ska ha sprungit efter mordet.

Då vi nyss kommit hem från Italien så hade jag inget annat än en t-shirt och korta tights att springa i. Jag fick låna Daniels väst och tog min vanliga mössa samt vantar. Jag fick en hel del blickar och kommentarer då jag åkte hiss samt gick genom lobbyn. Men om jag skulle fullfölja RunStreak i 3 år, så var det bara att ge sig ut. Oavsett kläder.

Om du vill läsa alla inlägg om RunStreak så hittar du mitt arkiv här. Kanske kan jag inspirera dig att prova springa varje dag? Ta det lugnt bara, och börja med korta distanser så att kroppen håller.

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Starka självständiga kvinnor?

Chokladkaka med zucchini

Banana sour som fredagsdrink

Honungskyckling med gochujang

Populära kategorier

2 KOMMENTARER

Lämna ett svar