Igår svängde jag ihop ett gott fat risnudlar med tofu och jordnötsdressing. En middag som fick strykande åtgång och som Daniel mer än gärna packade ner i matlådan.
Då vi kom hem sent i måndags kväll, så jag tog en tidigt tur till affären igår morse. Hittade färdigriven vitkål och morötter för halva priset och spann vidare på vad jag visste fanns hemma. Så ungefär så här blev vår middag:
Risnudlar för fyra personer
200 g riven vitkål & morötter
400 g tofu
4-5 färska champinjoner
Olja att steka i
1 liten burk majs
Sojabönor
Sriracha
Pressad saft från 1 lime
Avokado till servering
Rostade sesamfrön till servering
Hela jordnötter till servering
Jordnötsdressing:
Ca 1 dl jordnötssmör (alternativt mixa jordnötter)
Ca 1 dl kokosmjölk
1 msk soja
1 msk fisksås (kan ersättas med samma mängd soja för en vegansk middag)
1 msk strösocker
Börja med jordnötsdressingen. Mät upp ingredienserna till jordnötsdressingen och rör den så slät du kan. Smaka av och ställ åt sidan.
Sätt igång en kastrull för att koka risnudlarna. Sätt även igång en stekpanna och stek först vitkål & morötter några minuter. Lägg åt sidan och fortsätt steka tofu skuren i mindre tärningar. Skiva även champinjonerna och stek dem de sista 2-3 minuterna.
Häll av vattnet från risnudlarna och låt nudlarna ligga kvar. Lägg i den stekta vitkålen & morötterna, även tofu och champinjoner. Smaksätt med sriracha och lime och vänd runt i kastrullen. Lägg sedan upp dina nudlar på ett snyggt fat och dekorera med avokado och rostade sesamfrön samt jordnötsdressingen.