Risnudlar med tofu och jordnötsdressing

-

Igår svängde jag ihop ett gott fat risnudlar med tofu och jordnötsdressing. En middag som fick strykande åtgång och som Daniel mer än gärna packade ner i matlådan.

Då vi kom hem sent i måndags kväll, så jag tog en tidigt tur till affären igår morse. Hittade färdigriven vitkål och morötter för halva priset och spann vidare på vad jag visste fanns hemma. Så ungefär så här blev vår middag:

Risnudlar för fyra personer
200 g riven vitkål & morötter
400 g tofu
4-5 färska champinjoner
Olja att steka i
1 liten burk majs
Sojabönor
Sriracha
Pressad saft från 1 lime

Avokado till servering
Rostade sesamfrön till servering
Hela jordnötter till servering

Jordnötsdressing:
Ca 1 dl jordnötssmör (alternativt mixa jordnötter)
Ca 1 dl kokosmjölk
1 msk soja
1 msk fisksås (kan ersättas med samma mängd soja för en vegansk middag)
1 msk strösocker

Börja med jordnötsdressingen. Mät upp ingredienserna till jordnötsdressingen och rör den så slät du kan. Smaka av och ställ åt sidan.

Jordnötsdressing

Sätt igång en kastrull för att koka risnudlarna. Sätt även igång en stekpanna och stek först vitkål & morötter några minuter. Lägg åt sidan och fortsätt steka tofu skuren i mindre tärningar. Skiva även champinjonerna och stek dem de sista 2-3 minuterna.

Häll av vattnet från risnudlarna och låt nudlarna ligga kvar. Lägg i den stekta vitkålen & morötterna, även tofu och champinjoner. Smaksätt med sriracha och lime och vänd runt i kastrullen. Lägg sedan upp dina nudlar på ett snyggt fat och dekorera med avokado och rostade sesamfrön samt jordnötsdressingen.

Risnudlar med tofu och jordnötsdressing
Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar