Boston falukorv – en vardagsräddare

-

Falukorv är väl ändå vardagsrätternas vardagsrätt? Så enkel att ta till, ungarna tycker att det är gott, eller de äter korven utan att tjafsa i alla fall. Det är kanske inget man jublar över, men det funkar! Och det gör att man räddar ganska många tråkiga vardagsmiddagar. Men lyssna nu! För här kommer en riktigt god falukorvsmiddag! Boston falukorv serverat med potatismos. Det är gott till middag, det är enkelt att göra mycket mat så att det även finns till matlådan. Perfekt!

500-600 g falukorv
Senap
1 st gul lök
2 dl creme fraiche
1 ½ dl grädde
1 dl chilisås (eller ketchup och ev lite sriracha för hetta)
1 dl bostongurka
salt & svartpeppar
persilja, färsk eller fryst
ca 2 dl riven ost

Sätt ugnen på 200 grader och ta fram en lagom ugnsform. Ta lite olja i botten.

Skär falukorven och löken i skivor. Varva falukorv och lök i formen och toppa alltihop med lite senap.

Boston falukorv

Mät upp crème fraiche, grädde och chilisås i en kastrull och koka ihop den så den blir slät. Ställ åt sidan till och tillsätt bostongurka, persilja samt salt & peppar. Rör ihop och häll sedan såsen över falukorven. Toppa med riven ost och sätt in i ugnen. Gratinera falukorven i ugnen i ca 20 minuter.

Servera gärna Boston falukorv med potatismos och en god sallad.

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar