Rabarbercurd till Morsdagstårtan

-

Lemon Curd är en av mina favoriter! Gott till allt från tårtor och bakverk till att helt enkelt bre på en rostad macka och äta till frukost. Så det är väl läge att bredda sitt sortiment av curd? Här kommer en rabarbercurd till Morsdagstårtan på söndag.

300 g rabarber (ca 4-5 stänglar rabarber)
½ dl vatten
1½ dl strösocker
1 st ägg
25 g smör
Ev 1 tsk mortlad kardemumma

Skölj och dela rabarbern i mindre bitar. Lägg i en kastrull tillsammans med vatten och socker. Låt koka tills rabarbern är mjuk, 10-20 minuter (ju mindre bitar desto fortare går det). Ställ åt sidan och ta fram din mixerstav.

Mixa rabarbern slät. Om du vill ha ännu slätare kan du även passera purén genom en finmaskig sil. Häll tillbaka rabarberpurén i kastrullen.

Tillsätt ägg och låt sjuda under ständig omrörning till det tjocknar, ca 5 minuter. Det får inte koka. Ta kastrullen från värmen och tillsätt smöret, rör samman tills smöret smält.

Häll upp rabarbercurd till morsdagstårtan i en ren och varm glasburk och låt svalna. Den håller 1-2 veckor i kyl och kan även frysas in.

Rabarbercurd till morsdagstårtan

Tips! Testa att krydda curden med vanilj eller svartpeppar istället för kardemumma.

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar