Pastasallad är något som hör sommaren till, tycker jag. Det är så gott och så enkelt att slänga ihop en sallad av vad man har hemma och sen tillsätta kokt pasta i någon form = middagen är klar! Saga svängde ihop en pastasallad med risoni häromdagen, medan jag var iväg på träning. Så när jag kom hem så stod en skål pastasallad på bänken. Vilket lyx!
Förutom att en pastasallad är så gott så är det också enkelt. Ta lite vad du har hemma, olika mängder spelar mindre roll. Därför är allt lite på höft i receptet nedan.
Ca 250 g risoni
0,5 rödlök
Färsk spenat (eller valfri annan sallad)
Ca 0,5 burk Fetaost i olja
1 grillost
Tomater
Paprika
Gurka
Dressing är också på en höft:
Creme fraiche
Majonnäs
Tabasco
Balsamvinäger
Salt & Peppar
Koka risoni enligt förpackningen och häll sedan upp i en stor skål. Dela grillosten i bitar och stek tills de fått en yta. Hacka alla grönsaker i mindre bitar och blanda sedan ihop allt.
Rör ihop en dressing i en annan skål och ställ fram tillsammans med pastasallad med risoni. Kanske pluspoäng ifall du också ställer fram gott bröd med smör och ost – men det var inget jag hade tillgängligt igår. Så gott att kunna äta direkt efter träningen och drömma om den sommar som är på ingång (rätt kallt i Jämtland just de här dagarna).