Ricekrispiestårta till Mor

-

Här kommer en riktig sommartårta! En ricekrispiestårta till Mor på Mors dag! Så gott med marängtårta tycker jag, så den här seglade upp som en ny favorit. Annars är ju också Linneas tårta en riktig höjdare som funkar året runt. Pinnochiotårta har jag också gjort med en lakritston som kanske var snäppet godare än originalet.

Jag gjorde en tårtbotten som passade min form som är ca 37*27. Då jag delar den till två bottnar så blir den en lagom tårta för 6-8 personer. Det här är en bra tårta också, då det mesta går att förbereda. Marängbotten gjorde jag tidigare i veckan och även rabarbercurden. När det är dags för servering så är det bara att vispa grädde och lägga ihop tårtan.

4 äggvitor
2,5 dl socker
4 dl rice krisipies
Rapsolja

Sätt ugnen på 150 grader. Börja vispa äggvitorna för sig. När de börjar tjockna så kan du pyttsa i lite socker i taget medan du fortsätter vispa. När du kan vänta skålen upp och ner utan att marängsmeten landar på ditt huvud, så rör ner dina rice krispies. Lägg ut ett bakplåtspapper i botten av din form och pensla ut lite neutral rapsolja. Bred ut smeten, ca 1,5 cm tjock är lagom. Sätt in i ugnen ca 50 min och lämna sedan formen inne i ugnen men att du sätter ugnsluckan på glänt.

Ricekrispiestårta till Mor

Marängbotten delad i två delar
Rabarbercurd (eller annan curd eller fast sylt som du gillar)
Grädde
Färska jordgubbar
Chokladpluppar

När det är dags för servering, så lägger du ena halvan av din marängbotten på ett fat eller en bricka. Bred ut valfri mängd rabarbercurd och toppa sedan med vispad grädde. Lägg på nästa marängbotten och toppa den med endast grädde.

Skär jordgubbarna i ett snyggt mönster och strössla även ut chokladpluppar över tårtan. Taadaa – Ricekrispiestårta till Mor är klar att servera!

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar