Nudelsallad med jordnötsdressing

-

Idag blev det en man tager vad man haver till middag, och det blev riktigt gott och alla runt bordet blev mätta. Det räcker väldigt långt en måndag. Att jag sedan fick till en Meatfree Monday känns också bra – även om vi äter vegetariskt flera dagar i veckan. Dagens rätt blev en nudelsallad med jordnötsdressing.

1 morot
1-2 nävar haricot verts
3-4 färska champinjoner
1 snackpaprika
Äggnudlar
Salt & peppar

Jordnötsdressing

Ca 1 dl jordnötssmör
Ca 1 dl kokosmjölk
1-2 msk fisksås
1 msk soja

Till servering

Jordnötter
Rostade sesamfrön

Börja med jordnötsdressingen. Mät upp jordnötssmör och kokosmjölk i en bunke och rör ihop dem till en dressing. Smaksätt med fisksås och soja och rör lite till. Häll över i en snygg skål och ställ fram på bordet.

Sätt igång en kastrull för att koka nudlarna. Dela moroten i 2-3 delar och skär sedan avlånga skivor av varje del. Skär sedan tunna strimlor av moroten. Skär champinjonerna i skivor och dela eventuellt dina haricot verts i två (jag tycker att de längsta är för långa, så jag brukar dela dem). Lägg alltihop i en stekpanna och fräs några minuter.

Häll av nudlarna och blanda ner dem bland grönsakerna tillsammans med skivad paprika. Smaksätt med salt & peppar. Häll upp dem på ett snyggt fat och garnera med jordnötter samt rostade sesamfrön.

Eventuella rester passar utmärkt i matlådan.

Nudelsallad med jordnötsdressing
Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Starka självständiga kvinnor?

Chokladkaka med zucchini

Banana sour som fredagsdrink

Honungskyckling med gochujang

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar