Vegetarisk kebabpizza

-

I lördags var det golfpremiär på Frösön och självklart var vi där för att spela en första runda. Eller vi nöjde oss med nio hål denna gång, då vi inte fick någon starttid förrän efter 15 och vi visste att det skulle bli sämre väder framåt kvällen. En bra runda och riktigt kul att vara igång! På vägen hem, så svängde vi förbi en matbutik för att handla för middag och jag kom hem med ingredienser för en vegetarisk kebabpizza. Enkelt, gott och lite lagom lördagslyxigt (eller lillördagslyxigt?) ändå!

Och som vanligt när man presenterar en pizza så gör man lite som man vill. Om man inte har Ajvar relish hemma, så hoppa över eller ta något annat. Men här får du en guidning till en riktigt god pizza i alla fall.

Om du inte tror på vegetarisk kebab så tycker jag dock att du ska tänka om och i alla fall prova. Oumph! gör goda produkter i Sverige (svenska arbetstillfällen, svensk skatt osv) och helt klart värda att prova. Saga, som numera är en rätt kräsen kock, vill bara ha riktigt god mat. Hon tog om och ville dessutom ha en bit som nattamat när hon och kompisen kom hem. Det är bra betyg!

Vegetarisk kebabpizza

1 förpackning färdig pizzadeg (eller om du gör din egen pizzadeg – det allra bästa såklart)
Creme fraiche
Ajvar Relish
Riven ost, jag använde hushållsost denna gång
4-5 färska champinjoner
Oumph! Kebab 280 g
Färska tomater
Mozzarellaost
Ev rödlök
Oregano

Sätt ugnen på 200 grader och ta fram en plåt med bakplåtspapper (eller det allra bästa är om du sätter in plåten i ugnen och gör pizzan bara på bakplåtspapperet. När det är dags för gräddning så tar du ut plåten, drar över hela bakplåtspapperet och pizzan blir helt ok gräddad från den varma plåten. Kräver dock att du har sällskap i köket så ni kan hjälpas åt).

Bred ut creme fraiche på din pizzabotten och fortsätt med en lager Ajvar relish. Lägg på riven ost och fortsätt sedan med skivade champinjoner, Oumph! kebabbitar, färska tomater skuren i skivor och till sist mozzarellaskivor och oregano. Jag hade även en halv rödlök som var kvar sedan dagen innan som fick hänga med.

Vegetarisk kebabpizza

Sätt in i ugnen tills pizzan är gräddad och osten har smält. Festa loss på en riktigt god pizza – gärna med världens godaste kebabsås, men i brist på Fanta så funkar det med en klick creme fraiche.

Vegetarisk kebabpizza
Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar