Bananmuffins med choklad

-

Alltså banan i bakverk – det är helt klart en av mina favoriter! Jag brukar vara ganska snabb och göra en banankaka ifall ett par bananer blir kvar (det händer dock inte så ofta, då Daniel gärna äter både en och två bananer direkt efter träningen). I veckan är han på resande fot och jag spanade in bananer redan i måndags. Denna gång kände jag dock mera för bananmuffins med choklad än att göra en stor kaka. Smidigare att ta med då jag tänker en utflykt imorgon.

150 g rumsvarmt smör
2 dl socker
1 dl florsocker
2 st mogna bananer
2 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,5 tsk kanel
0,5 tsk ingefära
50 g choklad

Börja med att sätta ugnen på 200 grader. Ta också fram muffinsformar och helst ifall du har en muffinsplåt. Muffinssmeten är lite tyngre tack vare bananmoset, så bra med stadiga formar.

Vispa samman socker, florsocker och smör. Mosa bananerna och blanda ner dem tillsammans med äggen i smörsmeten. Blanda samman de torra ingredienserna och hacka chokladen. Blanda allt tillsammans och häll ungefär 3/4 i dina muffinsformar. Grädda mitt i ugnen i 20 min. Ta ut plåten och låt svalna.

När det är dags för servering lägger du upp dem på fat och pudrar florsocker ovanpå. Ljuvligt att servera tillsammans med en kopp kaffe i sommarvärmen.

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar