Maj 2023

-

Maj månad är passé och vi blickar fram emot årets ljusaste månad. Juni har ett rosa skimmer över sig tack vare allt det gröna, blommorna som börjar blomma, man kan gå ut utan jacka och de underbara ljusa nätterna! Men innan vi stänger böckerna för maj 2023 så vill jag ändå ta en titt i backspegeln.

Vinnare under maj månad blev den nästan självklara Ugnsbakade majskolvar. Så gott och så enkelt – har du inte testat så måste du göra det!

Ugnsbakade majskolvar

Tvåan skvallrar väl en hel del om att det närmar sig sommar och att vi söker efter goda pastasallader igen. Denna krämiga pastasallad med grillad kyckling funkar hela sommaren!

Krämig pastasallad med grillad kyckling

Men nya goda rätter under Maj 2023? Självklart!

Jag börjar med den mest otippade rätten, Boston Falukorv var så gott så alla runt bordet tog om – och det hör faktiskt inte till vanligheterna. Gott även i matlådan såklart.

Boston falukorv

Även Tomatpaj med lök och fetaost var en av mina favoriter under månaden som har gått. Riktigt god även dagen efter – och jag hann nästan bli lite ledsen att den tog slut. Så jag måste göra den igen snart!

Tomatpaj med lök och fetaost

Ett par tillbehör vill jag också tipsa om. Först ut min PP-potatis som blev väldigt populär runt middagsbordet. PP-potatis betyder alltså Panko & Parmesan-potatis och det kommer att vara gott till alla sommarens grillrätter. Eller bara som den är tillsammans med en god sås. Har du inte provat så gör det! Så gott!

PP-potatis

Ett annat oväntat gott tillbehör är min Morotssallad med jordnötsdressing. Det låter lite galet men det var faktiskt jättegott!

Morotssallad med jordnötsdressing

Ok – sist ut för denna månad måste bli min Morsdagstårta. En enkel och riktigt god tårta som du kan fylla med valfri fyllning. Jag valde rabarbercurd och grädde för att sedan pynta med jordgubbar och chokladknappar denna gång – men är sugen att göra en annan fyllning också. Perfekt till Sveriges nationaldag!

Ricekrispiestårta till Mor
Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar