PP-potatis i sommar

-

Jag tänker att vi alla behöver ny inspiration på tillbehören i sommar. Alla kan hitta mängder av recept på grillat kött, grillost, räkor med mera – men det blir nästan alltid samma tråkiga potatissallad, potatisgratäng osv (Undantag färsk potatis med smör, som man aldrig kan äta för mycket av). Därför måste jag få tipsa om denna PP-potatis i sommar.

Vaddå PP-potatis? Vad står PP för? Jo, PP står helt enkelt för Panko & Parmesan. En enkel plåt potatis men som smakade väldigt gott! Och det är inte så viktigt med mängderna i detta recept men här nedan får du ungefär i alla fall.

900 g potatis
4-6 msk olja
1,5 dl panko
2 dl riven parmesan
Salt & Peppar

Sätt ugnen på 200 grader och ta fram en ugnsform. Skrubba eller skala potatisen och skär den i bitar. Häll på olja och vänd runt bitarna, så det fastnar olja överallt. Sprid ut potatisen i din oljade ugnsform.

Strössla över panko och riven parmesan, samt salt & peppar. Vänd runt och sätt in i ugnen. Låt stå tills potatisen är klar (olika länge beroende på hur stora bitarna är) och ta ut någon gång under tiden för att röra runt.

Ta ut din PP-potatis och häll upp i en snygg skål för att ställa på bordet. Toppa gärna hela härligheten med hackad persilja (tyvärr glömde jag fotografera vid servering).

Servera som tillbehör och ställ också fram en sås. Sweetchili-sås (creme fraiche och sweet chili) var jättegott men även vår köpta bearnaise-sås vi hade till bords.

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar