Rabarberkaka med vit choklad

-

Som vanligt så har mitt instagramflöde fullkomligen exploderat av rabarber senaste tiden och jag kan inte låta bli att sukta efter goda rabarberrecept. Det är sällan så uppenbart att Sverige är ett väldigt avlångt land! I år gick jag till och med ut och skottade bort snön ovanpå rabarberplantorna, för att de kanske skulle skjuta skott tidigare i år. Men äntligen har de kommit upp så jag kunde baka igår. En rabarberkaka med vit choklad fick bli första skapelsen i år och ja, den var jättegod!

Så ett tips till Mors Dag på söndag kanske?

125 g smör
4,5 dl havregryn
2,75 dl vetemjöl
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1,5 tsk bakpulver
1 ägg
0,75 dl ljus sirap

50 g vit choklad
Ca 2 dl skivad rabarber

Sätt ugnen på 200 grader, smält smöret och ställ åt sidan. Blanda alla torra ingredienser i en stor bunke. Knäck i ägget och häll i sirap samt smält smör (tips – häll upp smöret i ditt decilitermått innan sirapen – när du sedan häller ut sirapen från ditt declilitermått så kommer all sirap att följa med ut, tack vare det fett som var kvar i ditt mått) och rör om.

Ta fram en ugnsform, ca 20*20 cm och lägg ett bakplåtspapper i botten. Tryck ut drygt halva smeten till ett jämnt lager. Fördela hackad vit choklad (eller chokladknappar) samt skivad rabarber i ett jämnt lager. Smula över resterande smet som ett täcke över rabarbern. Sätt in i ugnen ca 15-20 min, tills kakan fått en gräddad yta. Ta ut och låt svalna, gärna en stund i kylskåpet innan servering.

Servera din rabarberkaka med vit choklad tillsammans med vaniljglass eller vispad grädde. Sommarfeeling på den!

Rabarberkaka med vit choklad
Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar