Alltså udonnudlar, jag tycker att det är såå gott! Och enkelt. Förra veckan stack vi ut för både cykling och löpning och kom hem vid åtta. Då ställde jag mig och roddade snabba udonnudlar efter träningen. Tog det jag hade hemma och smaksatte med sriracha, sesamolja och soja. Gott bara!
1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
Ca 5-6 cm zucchini
1 paket Udonnudlar
1 dl grädde (växtbaserad för vegansk middag)
Sriracha
Sesamolja
Soja
Svartpeppar
Äggula (hoppa över för vegansk middag)
Ev rostade sesamfrön
Hacka gul lök, vitlök och skär zucchini i mindre tärningar. Sätt igång en kastrull för att koka nudlarna.
Ta fram en stekpanna och stek först gul lök och zucchini några minuter. Tillsätt hackad vitlök och låt fräsa ca 1 minut till. Tillsätt grädde samt smaksätt med sriracha, sesamolja, soja samt svartpeppar.
Häll av nudlarna då de kokat klart (ca 2 min) och häll sedan nudlarna i stekpannan. Rör runt och häll sedan upp allt i en tallrik. Toppa med en äggula och rosade sesamfrön. Servera snabba udonnudlar efter träningen (till exempel, det funkar såklart alla andra gånger också) och njut av en god och varm skål mat!