Här kommer en riktigt god frukost eller eftermiddagsfika att bjuda familjen på. Så gott att kunna använda färska jordgubbar nu när de har kommit! Nutellarullar som sommarlovsfrukost är precis så goda som de låter och väldigt enkla att fixa i ordning!
Jag använder dock inte Nutella då den innehåller palmolja, utan använder istället Ica’s hasselnötskräm. Den är gjord på solrosolja istället, vilket känns som en bättre lösning för miljön.
Franska, jag använde Jättefranska som nästan bara är luft
Ica’s hasselnötskräm på solrosolja
Färska jordgubbar
Pannkakssmet:
1 ägg
1 dl vetemjöl
2 dl mjölk
Salt
Vispa ihop pannkakssmeten och häll ut på en vid tallrik så du kan doppa eller snurra nutellarullen i smet.
Sätt igång en stekpanna och ta i smör. Ta fram en skiva franska, skär bort kanterna och kavla ut den alldeles platt. Smeta på hasselnötskräm och skivade jordgubbar och rulla sedan ihop dem. Doppa eller snurra rullen i pannkakssmet och lägg i stekpannan. Stek ena sidan och sedan den andra. Lägg upp och låt nutellarullen svalna något innan servering, jordgubbarna blir väldigt varma.
Servera nutellarullar som sommarlovsfrukost tillsammans med ett glas kall mjölk. Såå gott!