Ingalills kassler och risgratäng

-

Här kommer en perfekt vardagsmiddag att ta till vilken dag i veckan som helst och vilken vecka som helst under året. Ingalills kassler och risgratäng som alla gillar och den fungerar dessutom alldeles utmärkt som matlåda. Att man tillagar hela middagen i en form utökar antalet pluspoäng för denna middag.

Receptet har jag fått av Daniels mamma Ingalill. Enkelt och gott plus att det går att göra till många gäster samtidigt. Bara att dubbla receptet och köra kassler och risgratäng i en långpanna.

4 dl okokt ris som kokas först (funkar utmärkt med gårdagens överblivna ris)
300-500 g kassler
Broccoli
2-3 stora tomater (i Ingalills recept var det purjolök så bara att byta om ni vill – eller köra båda delarna)
3 dl grädde
1 dl creme fraiche
0,5 dl chilisås (alternativt ketchup och sriracha)
1 msk dijonsenap
Salt & Peppar
Valfri riven ost

Sätt ugnen på 200 grader och häll lite olja i botten på en stor ugnsfast form. Bred ut det kokta riset och lägg på kasslerbitar samt tryck ner broccolibuketter i riset. Skiva tomaterna och lägg ovanpå. Koka ihop grädde, creme fraiche, chilisås och dijonsenap och häll över risformen. Toppa med salt & peppar samt riven ost.

Sätt in i ugnen ca 20 min, under tiden hinner du göra en god sallad att servera på sidan av din kassler och risgratäng.


Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar