Upp- och nervänd äppelpaj

-

För er som inte är riktigt lika förtjust i rabarber som jag är, så kommer här en upp- och nervänd äppelpaj. En god, snygg och framför allt enkel paj som du svänger ihop på ett kick. Endast fyra ingredienser och ca 10 min i ugnen.

1 äpple, jag gillar gröna när jag ska baka men det är valfritt
Honung
Kanel
Smördeg
Ägg att pensla med

Sätt ugnen på 200 grader. Ta fram en plåt med bakplåtspapper och kleta ut lite honung direkt på papperet. Pudra över lite kanel och lägg sedan tunna skivor äpple i ett snyggt mönster.

Lägg på en bit smördeg och tryck till en aning runt äpplet, så blir det ett snyggt mönster. Pensla med uppvispat ägg och grädda tills du fått en gräddad yta och smördegen puffat upp en aning.

Ta ut och vänd sedan pajen upp- och ner (eller egentligen åt rätt håll) och servera tillsammans med glass eller vaniljsås. Mums så gott!

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar