Rabarberkladdkakemuffins till fikabordet

-

Rabarberkladdkaka kan vara en av de godaste kladdkakorna jag har smakat så idag kände jag att det var dags. Men när jag tänkte ett varv till så ville jag hellre ha rabarberkladdkakemuffins till fikabordet. Samma smet men i muffinsform. Och om de blev goda? Verkligen! En muffins som är lite knaprig längst ut, men mjukare och mjukare ju längre in du biter. Helt klart en ny favoritmuffins!

Och hoppa inte över kardemumman. Den är så god tillsammans med rabarber!

100 g smör
100 g vit choklad (gärna chokladknappar, de är oftast billigare och du slipper hacka)
2 dl socker
2 ägg
1 krm salt
1 tsk kardemumma (mortla helst egna kardemummakärnor så får du mycket mera smak)
2 dl vetemjöl

200 g rabarber
½ msk potatismjöl (eller maizena som var det enda jag hade hemma)

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull och hacka chokladen. När smöret smält, dra kastrullen åt sidan och blanda ner chokladen så den smälter. Fyll på med socker, salt och malen kardemumma. Blanda ner 1 ägg i taget och rör din smet slät. Blanda ner vetemjöl och rör runt.

Ställ ut stabila muffinsformar på en plåt eller i en muffinsform och fördela kladdkakesmeten jämnt. Dela rabarbern i mindre bitar (ca 0,5 cm) och lägg i en djuptallrik. Strössla potatismjöl över och vänd runt, så potatismjölet fastnar överallt. Lägg ut rabarber i dina muffinsformar.

Rabarberkladdkakemuffins

Sätt in i ugnen och grädda tills de har fått en snygg yta. I min ugn tog det 20 minuter. Sikta gärna lite florsocker ovanpå och njut dina rabarberkladdkakemuffins tillsammans med en kopp kaffe.

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar