Slutsamråd i Viste

-

Idag är det mycket som står på spel för oss. Vi har nämligen slutsamråd i Viste. Ni vet, vår bebis som var beräknad redan till den 15:e december 2022 men som inte blivit klar förrän nu.

Viste3 Funäsdalen
Den 26:e december 2022 då vi ändå skulle förbi Funäsdalen och passade på att kika förbi

Under våren 2023

Det har varit såå många om och men i det här projektet och vi köpare är långt ifrån nöjda med hur det har skötts. Det mest irriterande var bristen på information från interimsstyrelsen. Den styrelse som ska sköta om bygget under tiden det byggs och som sedan ska bytas ut mot en ordinarie styrelse då köparna tillträtt. Den styrelsen har verkligen lyst med sin frånvaro. Både fysiskt och digitalt!

Byggherren i konkurs

Att vår byggherre Ortalis sedan gick i konkurs den 1:a juni kändes som ett slag i magen. Vad händer nu med vår lägenhet (som faktiskt står på plats, bara lite fix kvar) och vad händer med den insatspeng som vi betalade in för snart två år sedan? Kommer allt att brinna inne nu?

Martin, en av oss köpare, tog lead i frågan och skötte förhandlingarna med konkursförvaltaren väldigt bra och i slutet av juli hade vi löst ut våra lägenheter. Vi har varit många som varit på plats senaste veckorna och bara städat, putsat och fejat allt vi har kunnat inför dagens slutsamråd.

Idag, äntligen, kommer kommunens ansvarige och vår kontrollansvarige för att syna bygget. Allt är inte helt klart, men förhoppningsvis kan vi få ett interimistiskt beslut vilket gör att vi kan flytta in och fortsätta jobba boendes i lägenheten.

Så håll nu tummarna för oss att vi får godkänt och att vi kan få tillbringa efterlängtad tid i Viste snart.

Uppdatering

Ni som följer mig på Instagram vet såklart att slutsamrådet gick vår väg och vi fick godkänt att flytta in. Allt är inte klart, bland annat så har vi inget vatten igång – men det är betydligt lättare att fortsätta jobba när man ändå kan bo på plats. Yippie!

Slutsamråd i Viste klart
Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar