Lemon posset till efterrätt

-

Här kommer en sen lördagsefterrätt som du kan göra hela året runt. Passa gärna på att plocka blåbär nu medan de finns ute i skogarna och spara dem i frysen för dekoration senare i vinter. En Lemon posset fungerar utmärkt som efterrätt året runt – och kanske allra bäst när höstmörkret sakta sänker sig över oss.

Lemon posset är en brittisk efterrätt som påminner om italiensk pannacotta men är utan gelatin. Försvinnande enkel att göra och försvinnande god! Lova mig att ni provar!

För fyra portioner

3 dl vispgrädde
1 dl strösocker
0,5 dl citronsaft
Zest från en ekologisk citron

Blåbär eller hallon som dekoration
Ev citronmeliss

Koka upp grädde och socker i en kastrull och låt koka försiktigt under ca 1-2 minuter. Håll koll med hjälp av en visp. Ta kastrullen av plattan och tillsätt citronsaft samt rivet citronzest. Häll upp på snygga glas och ställ in i kylen i ca fyra timmar.

Ta fram dina glas och dekorera gärna med blåbär eller kanske hallon. Ett blad citronmeliss skulle också göra sig toppen tillsammans med några blåbär på toppen.

Lemon posset
Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar