Vackra Mawenzi – Kilimanjaro dag 5

-

På sätt och vis så hade vi en riktigt nice semester under vår Kilimanjaro-vandring. Vi behövde aldrig ställa någon klocka, vi fick allting serverat av någon annan som tänkt ut schemat åt oss. Vi behövde bara vara redo kl 08, gå på led de antal km som schemat sa för den dagen och komma fram till ett rest tält och lagad mat. Vi är på dag fem och när vi rundat berget så får vi bekanta oss med vackra Mawenzi. Kibo’s närmaste lillasyster bland de tre Kilimanjaro-topparna.

Vi blev som vanligt väckta kl 06 av Benjamin eller någon av hans kollegor som knackade på och erbjöd kaffe. Då var det bara att kliva ur sovsäcken och börja packa ihop våra grejor. En Washy-washy en halvtimme senare och kl 07 var det samling i frukosttältet. Tältet var tomt och vi hade varsin dagsryggsäck klar för dagen. Rutin rutin.

Efter frukost och genomgång av dagen, så bar det sedan iväg. Då vi haft två långa och rätt tuffa dagar bakom oss, så skulle vi nu få två halvdagar och på så sätt ladda lite mera inför toppnatten. Det börjar närma sig…

FrånBuffalo Camp
TillThird Cave Camp
Längd7 km
VandringstidFyra timmar
HöjdmeterCa -150 m
KlimatzonHög / Låg Alpinzon
Dagens guidePilip

Kilimanjaro dag fem

Idag skulle vi totalt komma neråt ca 150 höjdmeter, men det var svårt att avgöra då vi gick lite uppåt och sen lite neråt. Lite uppåt och lite neråt. Några steg klättring uppför eller nerför men vi hade alltid hjälp av Jens eller någon av guiderna. Antingen gick Jens i förväg och visade var vi skulle sätta fötterna eller så tog de våra stavar så vi fick händerna fria. Enkelt alltså.

Idag rundade vi också Kibo så pass att vackra lillasyster Mawenzi (5149 möh) dök upp. En topp som är betydligt mera brant än vad Kibo är och enligt guiderna ingenting man går upp på. Mawenzi’s väggar är alldeles för porösa för att klättra på. Mawenzi skulle också titta till oss ända upp till Gilmans point och se till att vi mådde bra. Mawenzi är också hela Afrikas tredje högsta topp, endast Mount Kenya och Kibo är högre.

Vackra Mawenzi

Att få en halvdags vandring kändes väldigt skönt efter två dagars tuffare vandring. Väl planerat av Swett som en vilodag inför bestigningen. Att äta lunch och sedan ha eftermiddagen ledig var annorlunda, men gjorde att vi kunde softa i tältet och planera klädval, packa om ännu bättre och även se oss omkring runtomkring campet. Det ingick även att ha med telefonen för att eventuellt hitta täckning någonstans, men det var svårt.

Fira födelsedag på 3900 möh

Lagom till middagen så var Jens extra noggrann med att alla skulle komma in i tältet och sätta sig till bords. Det visade sig nämligen att hela teamet bakom oss hade förberett för att kunna fira Evas födelsedag på 3900 möh. Skönsång av hela köksteamet då de också bar in en tårta till Eva. Mycket speciellt för Eva och såklart extra roligt för oss alla.

Sista hela nattens sömn

Läggdags igen och nu gällde det verkligen att försöka få all sömn vi kunde få (det gällde iof alla nätter). Nästa natt ska vi nämligen starta vårt toppförsök kl 00 på natten och endast några få timmar på mellan middag och toppförsöksstarten. Så godnatt världen! Nu är resans mål nära!

Om du enkelt vill hitta all text jag skrivit om Kilimanjaro så hittar du allt här.

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar