Hembakt naanbröd

-

Förra veckan, när Saga bjöd på Grillost Garam Masala, så hade hon också gjort hembakt naanbröd att äta på sidan. Och såå gott! Om jag säger nystekt och varmt, alldeles färskt, bröd där smöret smälter, så förstår ni vad jag menar!

Och det är väldigt enkelt! Det behöver en stund på sig att jäsa, men i övrigt så är det enklare än att baka i ugnen. Inte är det så många ingredienser heller, så planera in när du vill bjuda familjen på en god middag nästa gång.

4 dl yoghurt
25 g jäst
1 msk socker
1 tsk salt
Ca 1 liter vetemjöl

Värm yoghurt till 37° (fingervarmt). Smula jästen i en degbunke. Tillsätt yoghurt och rör tills jästen löst upp sig. Tillsätt socker, salt och det mesta av mjölet (spara 1,5 dl till utbakning). Knåda till en smidig deg, ca 5 min i maskin eller 10 min för hand. Täck med plastfolie och låt jäsa 45 min.

Dela degen i 8 delar och kavla ut till platta bröd. Hetta upp en stekpanna och stek ett bröd åt gången, 2-3 min per sida. Lägg in i en handduk, så behåller bröden värmen medan du steker resten.

Servera nybakt naanbröd till en god soppa, till Garam Masala eller till kvällsfikat.

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Glögg som fredagsdrink

Hyfsa till dig tack!

Chorizopizza med grönkål

Goda chokladkottar till advent

Asiatisk silkestofu-middag

Populära kategorier

Lämna ett svar