Biff Tagliata med rostad vitlökssås

-

Jennie Walldén recept på Biff Tagliata med rostad vitlökssås är en rätt som jag spanat på länge och tänkt laga någon avslappnad fredag eller lördag. Men så hittade jag ett paket ryggbiff på kort datum och bestämde mig för att det får bli veckans måndagsmiddag.

Och varför inte lyxa till en måndag? Det är ju oftast ansedd som en rätt tråkig vardag, så all glädje vi kan lägga till måndagar är bra! Häng med på lite vardagslyx vet jag!

1 förp ryggbiff (eller entrecote) ca 250 g för fyra personer
Olja att steka i
Ruccolasallad
Parmesanost
Pinjenötter
Ev tomater

Potatis till potatisklyftor
Salt & peppar

0,5 dl majonnäs
0,5 dl creme fraiche
2 vitlöksklyftor
Salt & peppar

Börja med potatisen. Sätt ugnen på 200 grader. Skrubba potatisen men behåll skalet på. Skär i klyftor och lägg i en ugnsform/plåt för att sätta in i ugnen. Lägg också dit 2 vitlöksklyftor med skalet kvar och sätt in i ugnen. Ca 30 min för potatisen, men vitlöken är klar efter 15-20 min.
Här kan du också lägga in några cocktailtomater, så de också får rostas i ugnen.

Skala vitlöken och mosa den med hjälp av en gaffel. Lägg i en skål och lägg i majonnäs och creme fraiche. Rör om och smaksätt med salt & peppar. Ställ åt sidan.

Under tiden potatisen rostas så kan du först rosta pinjenötter i en stekpanna. Lägg dem åt sidan. Höj sedan värmen och fortsätt steka köttet. Ta stekpannan riktigt varm, ta olja i botten och lägg i köttet. Ett sådant fint kött behöver bara ca 1,5-3 min per sida för att bli klar. Peppra köttet och lägg det åt sidan för att vila.

Sprid ut ruccolasallad på ett snyggt fat. Fortsätt med rostade tomater, skivat kött, hyvlad parmesan och rostade pinjenötter. Toppa med svartpeppar och din rostade vitlökssås.

Biff Tagliata med rostad vitlökssås
Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar